Köttskolan nötkött
Styckeschema Nöt
Allt om Entrecôte
Köttbiten med franskt namn
Entrecôten sitter mellan biffen och högreven och är en detalj som passar väl till att steka eller grilla i skivor, med eller utan ben. Styckdetaljen ska vara utskuren ovanför de sex bakre revbenen, något som också givit köttbiten sitt namn. Entrecôte har betydelsen “mellan revbenen” på franska.
Entrecôten är en mör och smakrik detalj främst tack vare sin rika marmorering. En entrecôte är bättre ju mer marmorerad den är. Marmoreringen ger nämligen köttet extra smak och gör det mörare. Den lämpar sig även att steka hel som rostbiff. En entrecôte i bit steks i ugnen till en innertemperatur på 52-65 grader beroende på hur rött man vill ha köttet. Glöm inte att låta köttet vila i tio minuter innan du skivar upp det.
Ett säkert kort för dig som snabbt och enkelt vill ha en festmåltid.