100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

Torsdagslyx med gyros! đŸŒŻïžTill 4 personer -800 g flĂ€skkarrĂ©-4 st pitabröd-ca 6 dl fint strimlad rödkĂ„l-3 st strimlad salladslök-1 st citron-Salt-5 st tomater-1 st silverlök-2 st krukor persiljaMarinad-2 msk oregano-2 msk spiskummin-2 msk rosmarin-2 msk lökpulver-2 msk paprikapulver-2 msk rökt paprikapulver-2 msk rĂ„socker-2 msk sambal-1 st riven vitlök-1 msk salt-1/2 - 1 st pressad citron-3,5 - 4 dl neutral oljaSĂ„s-3 dl smetana-3 dl majonnĂ€s-1 st riven vitlök-2 tsk sambal-2 msk oregano-2-4 msk paprikapulver-3-6 msk fanta (med socker)-SaltBlanda alla ingredienser till marinaden i en plastpĂ„se och massera sĂ„ allt blandas. LĂ€gg i köttet och massera köttet genom pĂ„sen sĂ„ allt blandas ordentligt. Förvara i kyl minst 2 h, gĂ€rna över natten.SkĂ€r flĂ€skkarrĂ©n i supertunna skivor. Enklast Ă€r det om du fryser karrĂ©n 30 min innan du skĂ€r.Blanda alla ingredienser till kebabsĂ„sen. Smaka av med salt.Strimla rödkĂ„l och salladslök fint och lĂ€gg i en bunke. Pressa över citron och smaka av med salt.SkĂ€r tomaterna i smĂ„ kuber och lĂ€gg i en skĂ„l. TillsĂ€tt hackad silverlök och hackad persilja. LĂ„t stĂ„ i kyl till servering.Stek köttet i torr panna pĂ„ hög vĂ€rme lite i taget. Eftersom det Ă€r socker i brĂ€nner köttet ganska lĂ€tt sĂ„ vĂ€nd runt köttet dĂ„ och dĂ„ tills det fĂ„tt fin fĂ€rg.Stryk lite vatten pĂ„ brödet och lĂ€gg in i ugnen pĂ„ 180 C tills de blivit mjuka och fina. Fyll brödet med sĂ„s i botten, rödkĂ„lssalladen, köttet, mer sĂ„s och toppa med tomatsalladen.Smaklig mĂ„ltid!