100%
GOTLÄNDSKT KÖTT

En krispig, saftig och smakrik macka med lamm! Denna lyxiga variant är toppad med gräddstuvad kål, senapsfrön och parmesan 🥪⁣⁣Till 4 personer ️⁣⁣-400 g lammytterfilé⁣-4 skivor surdegsbröd⁣-1/2 st spetskål⁣-6 st blad svartkål (ta bort stammen)⁣-1 st gullök⁣-1 st vitlöksklyfta⁣-1 dl vitt vin⁣-2 dl grädde⁣-1 tsk dijonsenap⁣-Senapsfrö i vinäger (köps färdig)⁣-Smör att steka i⁣-Salt⁣-Svartpeppar⁣-Parmesan⁣-1 st krasse⁣⁣Lägg skivad lök och vitlök i en panna med en rejäl klick smör. Bryn några minuter. Tillsätt strimlad spetskål och svartkål riven i mindre bitar och fortsätt bryna några minuter. Tillsätt vitt vin och låt koka några minuter. Tillsätt grädde och dijonsenap och reducera tills grädden nästan är inkokt i kålen. Tillsätt 1/2 - 1 dl parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.⁣⁣Torka lammytterfilén på hushållspapper och salta runt om. Stek i smör och olja och ös köttet med fettet i pannan efter vändning till innertemperatur på 58 C.⁣⁣Rosta surdegsbrödet i brödrosten eller stek i torr panna. Toppa det rostade surdegsbrödet med gräddstuvad kål, skuren lammytterfilé och senapsfrö i vinäger. Avsluta med parmesan och krasse.