En krispig, saftig och smakrik macka med lamm! Denna lyxiga variant är toppad med gräddstuvad kål, senapsfrön och parmesan 🥪Till 4 personer ️-400 g lammytterfilé-4 skivor surdegsbröd-1/2 st spetskål-6 st blad svartkål (ta bort stammen)-1 st gullök-1 st vitlöksklyfta-1 dl vitt vin-2 dl grädde-1 tsk dijonsenap-Senapsfrö i vinäger (köps färdig)-Smör att steka i-Salt-Svartpeppar-Parmesan-1 st krasseLägg skivad lök och vitlök i en panna med en rejäl klick smör. Bryn några minuter. Tillsätt strimlad spetskål och svartkål riven i mindre bitar och fortsätt bryna några minuter. Tillsätt vitt vin och låt koka några minuter. Tillsätt grädde och dijonsenap och reducera tills grädden nästan är inkokt i kålen. Tillsätt 1/2 - 1 dl parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.Torka lammytterfilén på hushållspapper och salta runt om. Stek i smör och olja och ös köttet med fettet i pannan efter vändning till innertemperatur på 58 C.Rosta surdegsbrödet i brödrosten eller stek i torr panna. Toppa det rostade surdegsbrödet med gräddstuvad kål, skuren lammytterfilé och senapsfrö i vinäger. Avsluta med parmesan och krasse.