Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Stekt rostbiff med ljummen potatis- & spenatsallad

Gör så här:

Skär rostbiffen i skivor och stek den i en stekpanna precis som du steker en vanlig biff. När du skär rostbiffen, tänk på att skära tvärs över muskelfibrerna. Salta och peppra köttet.

Koka potatisen och dela i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna ringar. Dela rädisorna i klyftor. Blanda potatisen medan den fortfarande är varm med kapris, spenat, rödlök och rädisor. Smaka upp med vinäger, olivolja, salt och peppar.

Ingredienser

4 personer

  • Rostbiff 600 g
  • Salt & peppar
  • Smör
  • Potatis, tvättad med skal 800 g
  • Kapris 2 msk
  • Babyspenat 100 g
  • Rödlök 1 st
  • Rädisor 1 knippe
  • Olivolja 3 msk
  • Rödvinsvinäger 1 ½ msk
  • Salt & peppar

Smaken

Rostbiff sitter vid djurets ryggslut och är ett mört, smakrikt men samtidigt magert kött som passar både att steka eller grilla.

Relaterade produkter du finner i butik

Rostbiff Rostbiffen sitter vid djurets ryggslut och är ett mört och smakrikt kött. Rostbiff passar både att steka och grilla. Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda steken...

Mer om Rostbiff