Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Snabbstekt biff med asiatisk sallad

Gör så här:

Stek biffen ca 2 minuter på varje sida, salta och peppra. Låt den vila. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och stek det i rapsolja tills det fått en fin gyllene färg. Skär salladslök och sockerärtor tunt. Blanda teriyakisåsen med ingefära och chili. Blanda nudlar, blomkål, salladslök och sockerärtor  och lägg på fat. Skär biffen tunt och lägg upp på salladen eller på ett fat bredvid. Avsluta med att strö över rikligt med koriander och jordnötter. Ringla teriyakisåsen över vid servering.

Ingredienser

4 personer

  • Biff 600 g
  • Glasnudlar 100 g
  • Blomkålshuvud ½ st
  • Rapsolja 2 msk
  • Salladslökar 4–6 st
  • Sockerärtor 100 g
  • Teriyakisås 1 dl
  • Ingefära, riven 1 msk
  • Chilifrukt, hackad ½ st
  • Koriander (alt. persilja) 1 knippe
  • Jordnötter 1 dl
  • Salt & peppar