- Blanda rumstempererat smör med örter, riven vitlök, salt och svartpeppar. Ställ åt sidan i rumstemperatur till servering.
- Skär löken i 1 cm tjocka skivor. Behåll dem intakta i sina ringar och strö lite socker på ena sidan. Lägg på grillen och grilla tills de får fin färg. Strö lite socker på andra sidan medan undersidan grillas. Vänd och grilla andra sidan också. Lägg på indirekt värme tills den blir mjuk och karamelliserad.
- Skär endiverna på mitten och gnid in i lite olja. Grilla tills de fått fin färg och lägg på indirekt värme så de håller värmen.
- Grilla köttet på direkt värme tills det får fin färg runt om. Dra åt sidan och grilla på indirekt värme tills innertemp på 55 C.
- Bryt loss lökens ringar och lägg i en skål. Dela endiverna i mindre bitar och lägg i samma skål. Häll på lite balsamvinäger, salt och svartpeppar och blanda.
- Skär upp köttet i lite tjockare skivor. Klicka på örtsmöret.
- Servera allt på ett stor fat. Gott att servera med pommes eller råstekt potatis.