100%

Gotländskt kött

Lammkebab med couscoussallad

En tallrik med en härlig sallad och kebabspett

Ingredienser

Lammkebab
600 g lammfärs
2 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk salt

Couscoussallad
2 dl couscous
2 st vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1/2 st gurka
1 msk tomatpuré
1 st schalottenlök

Tomatsås
2 dl krossade tomater med chili
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Tillbehör
1/2 st kruka bladpersilja
2 dl gräddfil

Vår produkt

Gör så här

  1. Hacka lökarna och fräs dem i olivolja med tomatpuré i en gryta.
  2. Tillsätt 2 dl vatten och koka upp.
  3. Häll i couscous, ta av grytan från värmen och rör runt med en gaffel, låt stå och svälla under lock.
  4. Ta ut den riktigt kalla färsen från kylen och blanda i saltet och kryddorna.
  5. Forma till 8 st kebabrullar, sätt dem på spett och grilla dem på grillen eller i ugnen på 200° tills de är genomstekta.
  6. Under tiden, skär bitar av paprika och gurka, blanda ned i couscousen och smaka av med salt, svartpeppar och olivolja.
  7. Koka upp de krossade tomaterna och smaka av med salt, peppar och olivolja.
  8. Servera de nygrillade spetten med couscoussalladen och den heta tomatsåsen samt gräddfil.

Tips! Arbeta köttfärsen så lite som möjligt för saftigare kebab. Låt grillpinnarna ligga i vatten 2 minuter innan så brinner de inte upp på grillen. Använd stektermometer.

Smaklig måltid!