- Hacka lökarna och fräs dem i olivolja med tomatpuré i en gryta.
- Tillsätt 2 dl vatten och koka upp.
- Häll i couscous, ta av grytan från värmen och rör runt med en gaffel, låt stå och svälla under lock.
- Ta ut den riktigt kalla färsen från kylen och blanda i saltet och kryddorna.
- Forma till 8 st kebabrullar, sätt dem på spett och grilla dem på grillen eller i ugnen på 200° tills de är genomstekta.
- Under tiden, skär bitar av paprika och gurka, blanda ned i couscousen och smaka av med salt, svartpeppar och olivolja.
- Koka upp de krossade tomaterna och smaka av med salt, peppar och olivolja.
- Servera de nygrillade spetten med couscoussalladen och den heta tomatsåsen samt gräddfil.
Tips! Arbeta köttfärsen så lite som möjligt för saftigare kebab. Låt grillpinnarna ligga i vatten 2 minuter innan så brinner de inte upp på grillen. Använd stektermometer.