Recept

Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.

Lammfärsspett med yoghurtsås och tomat- & getostsallad

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken, blanda med lammfärs, ägg och örter. Smaka av med salt och peppar. Provstek gärna lite färs innan du trär upp det på spett för att vara säker på att färsen är tillräckligt kryddad. Klä träspett med färs, grilla eller stek i ugn 200° 6–8 minuter.

Yoghurtsåsen: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tomatsallad: Dela tomaterna och paprikorna i olika former. Skala och dela gurkan på längden, ta ur kärnorna, dela gurkan i oregelbundna former. Skär salladslöken tunt och blanda med tomater, gurka, paprika, oliver och getost.

Servering: Lägg upp tomat- & getostsalladen med spetten och servera med yoghurtsåsen. Garnera gärna med en ört som mynta eller persilja.

Ingredienser

4 personer

  • Lammfärs 600 g
  • Ägg 1 st
  • Vatten ½ dl
  • Vitlöksklyftor 2 st
  • Rosmarin 1 tsk
  • Oregano 2 tsk
  • Salt & peppar
  • Blötlagda grillspett
  • YOGHURTSÅS
  • Tjock yoghurt (t.ex. grekisk) 2 dl
  • Mynta, hackad 1 msk
  • Persilja, hackad 1 msk
  • Honung 1 msk
  • Salt & peppar
  • TOMATSALLAD
  • Blandade tomater, gärna olika färger och former 6 dl
  • Paprikor, gärna olika färger 2 st
  • Gurka, liten 1 st
  • Salladslök 4–6 st
  • Oliver 2 dl
  • Getost i bitar 300 g

Smaken

Lammfärs kan tillagas på samma sätt som köttbullar, pannbiffar mm. Med en fetthalt på ca 15 % gör det att köttbullar, spett och färsbiffar blir smakrika och saftiga.

Relaterade produkter du finner i butik

Lammfärs Lammfärs kan tillagas på samma sätt som köttbullar, pannbiffar mm. Med en fetthalt på ca 15 % gör det att köttbullar, spett och färsbiffar blir smakrika och saftiga. Lammfärsrätter...

Mer om Lammfärs