100%

Gotländskt kött

Lammacka med gräddkokt kål, senapsfrön och parmesan

Serveringsbricka med lammacka

Ingredienser

400 g Lammytterfile

4 skivor surdegsbröd

½ Spetskål

6 blad svartkål (ta bort stammen)

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 dl vitt vin

2 dl grädde

1 tsk dijonsenap

½ – 1 dl riven parmesan

Parmesan

1 Krasse

senapsfrö i vinäger (finns att köpa i matbutiken oftast bredvid dijonsenapen)

Vår produkt

Gör så här

  1. Lägg skivad lök och vitlök i en panna med en rejäl klick smör. Bryn några minuter. Tillsätt strimlad spetskål och svartkål riven i mindre bitar och fortsätt bryna några minuter. Tillsätt vitt vin och låt koka några minuter. Tillsätt grädde och dijonsenap och reducera till grädden nästan är inkokt i kålen. Tillsätt parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Torka lammfilen torr på hushållspapper och salta runt om. Stek i smör och olja och ös köttet med fettet i pannan efter vändning till innertemperatur på 58C.
  3. Rosta surdegsbrödet i brödrosten eller stek i torr panna.
  4. Toppa det rostade surdegsbrödet med gräddstuvad kål, skuret kött, senapsfrö i vinäger, massor av parmesan och krasse.

Smaklig måltid!