100%

Gotländskt kött

Julkryddad lammstek med apelsin

Ingredienser

Lamm

1.2 kg lammstek

50 g smör

1 st apelsin

2 st hela vitlökar

 

Kryddblandning

2 msk olivolja

1 st gullök

3 tsk kanel

2 tsk spiskummin

1 tsk ingefära

1/2 st kryddnejlika

1 krm cayennepeppar

1/2 kruka koriander

Vår produkt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa lök, olivolja och samtliga kryddor till kryddblandningen.

3. Bryn köttet i smör tills lammet fått fin färg. Lägg lammet i en ugnsform och smeta på kryddblandningen så den täcker hela lammet. Skriva apelsinen och lägg på lammet. Skär av toppen på vitlökarna, lägg i ugnsformen och häll på smöret från stekningen.

4. Sätt in en ugnstermometer i köttet och tillaga i ugnen tills lammet är 62 grader.

5. Ta ut köttet ur ugnen och låt vila i ca 15 minuter. Pressa ut vitlökarna och lägg på lammet.

Smaklig måltid!