100%

Gotländskt kött

Julköttbullar med smak av Gotland

Saftiga köttbullar ligger i en skål med julstämning i bakgrunden

Ingredienser

1 kg nötfärs 

1 gul lök 

1 ägg 

2 msk grädde 

2 msk soja 

2 msk ströbröd 

1 tsk dijonsenap  

1/2 tsk kryddpeppar  

Salt och peppar

Vår produkt

Gör så här

  1. Börja med att finhacka löken och stek i smör. Ta bort stekpannan från plattan och låt svalna.  
  2. Blanda ströbröd, grädde, ägg, soja, dijonsenap, kalvfond, kryddpeppar, salt och peppar i en stor bunke. Låt stå i några minuter. 
  3. Blanda ner nötfärsen och rulla till bollar.

Stek köttbullarna i rikligt med smör precis innan servering. Stek på medelvärme i rikligt med smör tills de är genomstekta.

Smaklig måltid!