Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.
Recept
Grillade revben med tomatsallad
Gör så här:
Koka upp och sjud köttet mört i lättsaltat vatten i ca 2 timmar. Skär tomaterna och gurkan i olika stora skivor och dela vissa i hälften för att få olika former. Blanda med övriga ingredienser till en härlig sallad, smaka av med lime, olivolja, salt och peppar. Lägg alla ingredienser till Mojo rojo i en matberedare utom oljan och mixa slätt. Häll försiktigt i oljan, först droppvis och sedan i en jämn stråle till en majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt och vinäger. Dela köttet mellan benen, glasera/pensla med barbequesåsen. Grilla på medelvärme tills köttet får en fin karamellisering runt om. Servera med gott bröd.