- Koka potatisen mjuk och häll upp på plåt för att svalna. Tryck till potatisen med en gaffel så de mosas lite och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 200 C i ca 30-40 min tills de fått fin färg och är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Salta när de kommer ut från ugnen.
- Blanda ägg, ströbröd och grädde samt kryddor och dijonsenap i en bunke. Blandas och låt stå ca 5 min. Tillsätt nötfärs och blanda runt igen. Provstek en liten bit och smaka av med salt och svartpeppar. Forma stora biffar av smeten och stek på relativt hög värme i smör och olja tills de fått fin färg. Lägg på plåt och toppa med västerbottenost. 10 min innan servering stoppar du in biffarna i ugnen och gratinerar överst i ugnen på 200 C tills osten fått fin färg och biffarna är genomstekta inuti.
- I samma panna som användes till att steka biffarna lägger du nu skivad lök och steker på medelvärme tills de fått fin färg. Tillsätt tomatpuré och timjan och stek några minuter till. Tillsätt rött vin och låt reducera till max 50 % återstår, tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka ihop till en simmig konsistens. Rör i en liten klick smör i skyn och smaka av med salt.
- Lägg upp på tallriken och toppa med massor av körvel som ger en härlig örtig smak till rätten.