Ett gott kött av hög kvalitet kräver rätt handlag i köket för den perfekta smakupplevelsen. I vår receptsamling finner du förhoppningsvis inspiration till helt nya rätter och återupptäcker en del nygamla klassiker. Vissa av våra recept är specialkomponerade av stjärnkrögaren Fredrik Malmstedt.
Recept
Färsbiffar med rostade rotfrukter och getostcrème

Gör så här:
Smula havregrynen och låt de svälla i mjölken. Blanda med nötfärs och lök, smaka upp med salt och peppar. Gör gärna ett stekprov innan du gör biffarna. Forma sedan till biffar och stek i smör.
Rostade rotfrukter: Värm ugnen till 225°. Skala rödbetor, morötter och lökarna. Skär rödbetorna i kvartar eller i mindre klyftor om det är stora rödbetor. Halvera potatisar och morötter. Skär rödlökar i klyftor. Lägg allt i en form och blanda med rapsolja och honung. Salta och peppar. Rosta rotfrukterna ca 30 minuter.
Getostcrème: Smula getosten och blanda med crème fraichen, smaka upp med salt och peppar.
Servera de rostade rotfrukterna med biffarna och getostsåsen. Strö över rikligt med färsk oregano.