Produkter lammkött

Lammet delas in i åtta styckdetaljer och i vårt sortiment hittar du lammentrecôte så väl som lammkotletter. Alltid av högsta kvalitet från våra gårdar på Gotland. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Lammstek Provencale

Lammstek Provencale

Lammstek kan serveras kall eller varm, med ben eller urbenad. Köttet är finmarmorerat och blir därför saftigt vid tillagning.

Ungstekt:
Beräkna ca en timme per kilo kött i 175 grader. Man kan bryna den först i stekpanna och sedan bli klar i lägre temperatur 70-125 grader och får då en jämnare stekeffekt och köttet blir saftigare. Räkna med att steken blir genomstekt när innertemperaturen är 68-70 grader. Vill du ha köttet rosa räcker det med en innertemperatur av 58-65 grader. Låt alltid köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.

Ingredienser: lammstek 90%, vatten, kryddor (bl.a. örter, vitlök, tomat) salt, druvsocker, stabiliseringsmedel E407, E450, antioxidationsmedel E301.

Smaken

Köttet är finmarmorerat och blir därför saftigt vid tillagning. Den sydfranska kryddblandningen ger steken en härlig örtig smak.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 500kJ/120kcal
  • Fett 5,5 g
  • varav mättat fett 2,8 g
  • Kolhydrater 1,7 g
  • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 15,9 g
  • Salt 2,3 g