Produkter nötkött

Nötkreatur delas in i fjorton styckdetaljer - från kind till svans. I vårt breda sortiment finner du produkter av hög kvalitet med god smak för långkoket, grillen och festmåltiden. Din närmaste butik hittar du under kontakt.

Ryggbiff

Ryggbiff i bit

Biffraden sitter på bakre ryggpartiet och är ett mycket mört kött.

Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn därefter biffen i både smör och olja. Stek färdig i ugn på 125° till en innertemperatur av 60° för rosa kött. Låt köttet vila innan det serveras. Ryggbiff passar även utmärkt att skiva och lägga på grillen eller steka i stekpanna.

Steka: För ett rosa kött stek såhär: Salta och peppra. Stek 1 min per sida på full effekt. Stäng av plattan och stek vidare i pannan i 2 min. Vänd då och då. Stek gärna med extra peppar och färska örter. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.

Grilla: Grilla biffarna 15 cm över glöden eller på full effekt på gasolgrill, 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila en stund innan den serveras.

Smaken

Biffraden sitter på bakre ryggpartiet och är ett mycket mört kött.

Näringsvärde per 100g

  • Energi 513 kj/123 kcal
  • Fett 3,9 g
  • varav mättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 0,0 g
  • varav sockerarter 0,0 g
  • Protein 21,8 g
  • Salt 0,2 g