Köttskolan lammkött
Styckeschema Lamm
Allt om Tunnbringa
Grilla revbensspjällen eller bind ihop en rulle
Tunnbringa är nedre, bakre delen av bröstkorgen. Lammets revbensspjäll passar till mycket, ugnsteka eller grilla. Revbensspjäll av lamm kan även sjudas i buljong, glaseras och grillas eller ugnstekas för att få en glansig och smakrik yta.
Om man benar ur tunnbringan kan den fyllas och rullas ihop till en rulle. Fyll med färs, rulla ihop och bind upp. Ugnsstek eller bräsera rullen, gärna i lammbuljong för att slutligen steka den gyllene. Köttet kan även skäras till grytbitar eller användas till färs. Fetthalten är ca 13 %.
Tunnbringan kan också rimmas, rullas och kokas till rullsylta med olika smaksättningar och användas som plockmat, smörgåspålägg eller som tillbehör till en mindre bit av en ädlare detalj i en fin middag.