Köttskolan griskött

Grisen delas in i tolv styckningsdetaljer och är det kött det äts mest av i hela världen. Inte så konstigt då grisen är ett av våra äldsta husdjur. Traditionellt slaktades grisen på hösten när den var fet och trind, och det är därför ett klassiskt julbord än idag är fyllt av skinka, sylta och revbensspjäll. Idag äter vi griskött, eller fläskkött, året om. Inte minst under grillsäsongen då både revbensspjäll och karré trängs på grillarna. För muspekaren över djurets olika delar eller klicka på rubrikerna för att läsa mer om en specifik styckningsdetalj.

Styckeschema Gris

Allt om Karré

Karré

Fläskkarré kallas ibland även för grisnacke är en välmarmorerad detalj med inspränktfett som gör den både smakrik och saftig. Karren är motsvarigheten till Entrecôten på nöt. Karren styckas både med och utan ben.

Karré passar både som helstekt, i skivor, tärnat eller strimlat. Got både på grillen, i ugnen i stekpannan eller i grytan, i wooken eller varför inte göra en pulled pork!

Fantastisk styckningsdetalj som är svår att misslyckas med oavsett vad man skall laga. Svensk gammal klassiker är plommonspäckad fläskkarré.

Smaken

Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. Karrén hittar du i butik både hel och i skivor (med eller utan ben).

Relaterade produkter du finner i butik

Fläskkarré Fläskkarrén sitter mellan huvud och kotlettrad. Karrén hittar du i butik både hel och i skivor (med eller utan ben). Ta fram köttet i rumstemperatur i 30 minuter. Krydda...

Mer om Fläskkarré i bit