Köttskolan griskött

Grisen delas in i tolv styckningsdetaljer och är det kött det äts mest av i hela världen. Inte så konstigt då grisen är ett av våra äldsta husdjur. Traditionellt slaktades grisen på hösten när den var fet och trind, och det är därför ett klassiskt julbord än idag är fyllt av skinka, sylta och revbensspjäll. Idag äter vi griskött, eller fläskkött, året om. Inte minst under grillsäsongen då både revbensspjäll och karré trängs på grillarna. För muspekaren över djurets olika delar eller klicka på rubrikerna för att läsa mer om en specifik styckningsdetalj.

Styckeschema Gris

Allt om Fransyska

Fransyska

Fransyskan på grisen är en rund del från djurets bakre rygg- och lårparti och är perfekt till skinkstek behåll gärna svålen kvar så man kan grilla eller ugnsbaka den krispig.

Perfekt detalj för t ex söndagssteken eller att skiva till rulader, alternativt tärna till grytbitar. Fransyskan är ganska mager men den blir väldigt saftig om man steker den långsamt i ugnen. Klassiska smaksättningar på gris är ingefära, fänkål, nejlika, kryddpeppar, chili, lagerblad och kummin.

Relaterade produkter du finner i butik

Mer om Fransyska